Onderzoekslijnen Kinderorthopedie

De kinderorthopeden van Amphia behandelen alle orthopedische aandoeningen die voorkomen tijdens de groei en ontwikkeling van kinderen. Van letsels door sport en spel tot problemen door overbelasting. Daarnaast behandelen zij aangeboren en verworven afwijkingen, zoals heupdysplasie, klompvoeten, de ziekte van Perthes (een soort botinfarct van de heupkop) en afgegleden heupkoppen. 

Er lopen verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van kinderothopedie. Zo onderzoeken we of een Virtual Reality (VR) bril gebruikt kan worden om angst bij kinderen op de gipskamer te verminderen. Maar ook het valideren van een Patient Reported Outcome Measures (PROMs) vragenlijst behoort tot één van de projecten.

We doen ook onderzoek naar het fat pad sign bij kinderen. Naast deze grotere projecten wordt er ook aandacht besteed aan systematic reviews om te onderzoeken wat er in de literatuur bekend is over verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld septische artritis, monteggia letsels, scfe (slipped capital femoral epiphysis) en ocd van de talus.

Benieuwd naar onze resultaten? Kijk bij onze “publicaties”.